Wandeling Stippelberg plas

Wandeling April 2017

Locatie: Bakelse plassen, stippelberg golf club.
Weer: de eerste zomerse dag van 2017 , 21 graden !

De Bakelse plassen zijn ontstaan na zand- en grindwinning. Uitbreiding vindt nog steeds plaats. Momenteel wordt het gebied rondom de plassen heringericht. De oevers aan de kant van de Nederheide zijn ingezaaid met struikheide. Inmiddels groeien er allerlei andere planten zoals het breukkruid en wolfsklauw, duitsviltkruid en de wouw. Pitrus en zonnedauw zijn planten die in een vochtig milieu vanzelf komen, zoals ook lisdodde en riet. IVN Bakel-Rips heeft er een oeverzwaluwenwand gerealiseerd. Zo ook een vogelkijkwand net na de golfbaan de Stippelberg. Vanachter deze wand kunnen de watervogels op de plassen rustig bekeken worden zonder deze te verstoren.

Hieronder de kaart, met de route die is gereden en vanaf de golfclub gelopen. Aan het einde is de vogelkijkwand, waar je de oeverzwaluwen kan zien. Let wel een spotting telescoop (60-80X) is hier wel bij nodig !

De begroeing in dit gebied: berken bomen , dennen en esdoorns

Gespot werd:

-Grauwe ganzen
-een plevier koppel die zelfs aan het paren waren
-Witte reigers in de bomen
-Kraaien
-Fitis
-ringmus
-Witte Kwikstaart
-vinken

De laatste 4 waren dicht genoeg bij de camera om er wat moois van te maken. Hieronder de foto’s.

 

 

 

 

aadvanderpol

Comments are closed.