Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Groene Specht

Groene specht beschrijvingen

cialis kopen

Zie volgende links voor beschrijvingen.

Vogelvisie

Soortenbank

Avibase

Geluid van de groene specht

GroeneSpecht

De groene specht geniet van de mieren op onze inrit (Deurne centrum)

Additionele lokale informatie.

Komt vrij schaars algemeen voor. Tot 100 exemplaren in het gebied. Concentraties in Vlierdense bossen, de Bikkels, de Berken. De groene specht is dankzij het groene verenkleed en de zwart met rode kop een opvallende vogel die met name leeft in bosachtige gebieden met veel open plekken. Hierbij zijn veelal oude bomen in trek omdat daar vrij eenvoudig gaten in te hakken zijn. Bovengenoemde gebieden hebben inderdaad veel oude bomen.

GroeneSpecht2

Deze groene specht foerageert in een berkenboom (de Bikkels) waarin veel mieren zitten.

Tips voor in je tuin

De groene specht is afhankelijk van aanwezigheid van (grote) mieren, maar eet ook andere ongewervelden. Vangt prooi doordeze op te likken met lange kleverige tong. Eet af en toe ook zaden en vruchten. Lok bijvoorbeeld mieren door appelkrootjes of bananen in het gras te leggen. De groene specht komt er op af.

Het nest bouwt de groene specht in een zelf uitgehakte holte in een oude boom. Je kunt hem ook helpen door zelf een nest kastje te maken of te kopen.

Spechten hakken andere nestkasten open om er de eieren of jongen uit te roven. Deze commercieel verkrijgbare nestkast heeft een heel klein voorgeboord gaatje. De specht kan zo de invliegopening van de nestkast zelf open en groter hakken.
Deze nestkast is een mooie uitgeholde berkenstam, deze gaat prima op in een bosrijke terrein of in de natuurlijke omgeving van uw tuin. Hang de nestkast bij voorkeur op 3 meter hoogte (minimale hoogte is 2 meter). Het is niet nodig om de nestkast te vullen met nestmateriaal. Dat doet de specht zelf

Nestkast groene specht