Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Merel

Beschrijving de Merel.

Ivermectine is een geneesmiddel tegen parasieten. Ivermectine wordt gebruikt om infecties in het lichaam te behandelen die worden veroorzaakt door bepaalde parasieten. Ivermectine kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiegids staan. Ivermectinetabletten zijn in Franse geneesmiddelen op receptbasis. Als gevolg daarvan kan men niet gewoon kopen ivermectine online of krijgen ivermectine OTC, omdat apotheken zal het niet afleveren zonder eerst een recept. De eerste stap om een recept voor ivermectine tabletten kopen zonder recept te krijgen is het raadplegen van een arts. Mensen die een recept voor ivermectine nodig hebben, kunnen echter via ivermectine-kopen.com in contact komen met een erkende medische zorgverlener die ivermectinetabletten kan verkopen als dat gepast is.

Zie onderstaande links diverse instellingen:

Vogelvisie

Soortenbank

Avibase

Geluid van de Merel

MerelP1070008Web

Merel mannetje

Lokale wetenswaardigheden.

Algemeen (meest) voorkomende vogel, het gehele jaar door. Komt voor in tuinen en bosgebieden.

Waarnemingen-regio-Deurne

 

Tips voor in je tuin.

Het stads-tuinlandschap is een prima leefgebied voor merels. Zij eten wormen, insecten, bodemdiertjes, bessen en fruit.    Wormen zijn met name geliefd en makkelijk te vinden in grazige gazonnetjes of onder de strooisellaag van bossen. Door de bodem te trillen (“pieren wiegelen”) komen de wormen naar boven waarna ze worden opgegeten.  Je kan ook fruit (appels) neerleggen.

Het liefst maken ze hun nest in dichte struiken of lage bomen, in klimop en andere lage beplantingen.

Merel- en lijsternestkastNestkastje voor een merel heeft een open structuur. plaats deze in een struik of heg. Bijgaand nestkastje heeft afmeting:  ca. 25 cm x 24 cm x 22 cm (L x D x H).

Nestkast merel