Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Schuitwater Merselo

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

Wandeling Schuitwater Merselo

Schuitwater in een notendop

Zie ook:Schuitwater
De “bos en heide route” neemt u mee door het gevarieerde landschap van het Schuitwater. De route start met een doorkruising van een oude Maasbedding. Via de moeraseikenlaan langs het Broekhuizer Schuitwater komt u bij een lange knuppelbrug. Deze leidt u door het elzenbroekbos naar de brug ‘De Wissel’. Langzaam laat u het moerasbos achter u. Op de drogere gronden van de Pastoorswei steekt u de beek de ‘Boabel’ over. Hier wisselen dennenbossen en droge heidevelden elkaar af. Via het Groot Ven met enkel plekken natte heide gaat het naar het IVN Ven. Uiteindelijk loopt u via een paar schrale graslanden en de oude buitenbocht van de Maas terug naar de parkeerplaats.

MINOLTA DIGITAL CAMERADSC00476

Verslag wandeling Schuitwater Merselo

Met 6 personen hebben we zondagmorgen 8 februari genoten van een mooie wandeling in natuurgebied “Schuitwater” het ligt aan de weg Broekhuizen Melderslo.
Een afwisselend gebied, dus ook diversen vogels.
De volgende vogels hebben we o.a. gespot en veel soorten in grote groepen.
Kramsvogel,merel, torenvalk, goudhaantjes, staartmees,koolmees, pimpelmees,boomkruiper, roodborstje,meeuw, kauw, blauwe reiger,bonte specht,grauwe gans,aalscholver,wilde eend, winterrtaling, meerkoet, waterhoen.
Met droog weer niet te koud en een korte koffiepauze was het een gezellige zondagmorgen.

schuitwater

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.