Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Vink

Beschrijving van de Vink

Zie informatie gedeeld op diverse web-sites:

Vogelvisie

Soortenbank

Avibase

Geluid van de vink

Vink (man) foto bij het Zinske gemeente Deurne, waar deze vink het ochtendgloren toezingt.

Locale aanwezigheid van de vink

Komt zeer algemeen voor in de regio. Tot 128.000 exemplaren waargenomen in de oktober maand. Concentraties in peel-heide gebied bij bosranden. Concentraties, Brouwhuissche heide, Berkendonkse plas, Deurnesche Peel, de Halte. Ook in mindere mate aanwezig in stedelijk gebied. Is s’winters in kleine groepen te zien in heide gebieden, bijvoorbeeld het Grauwveen, waar ook veel loofbos aanwezig is (met zaden).

Voor details zie waarneming regio-Deurne informatie.

 

SONY DSC

Vink (vrouw) foto de Halte

Vink in je tuin

Vinken komen af op strooi voedsel, uit te strooien in een lage schaal of gewoon op de stenen vloer. Ze eten zelden uit zaad uit voederbakjes. Zonnebloempitten is voor de vink een lekkernij. In het broedseizoen (lente/zomer maanden) worden ook veel insekten gegeten die in bomen en struiken voorkomen.

Als echte boomvogel is het voor vinken belangrijk om enkele bomen en struiken, liefst in de vorm van een bosje, in de tuin te hebben. In en rond zo’n bosje verzamelt de vink zijn voedsel.

Nestkastjes zijn niet besteed aan vinken, zij bouwen liefst hun eigen nestje.