Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

ErvenPlus zal biodiversiteit in Deurne verhogen

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert
SONY DSC
  • Project ErvenPlus in de gemeente Deurne

In 2017 is het BL -o.a. samen met de Provincie Noord-Brabant- gestart met het project ErvenPlus. Doel hiervan is om de biodiversiteit op de Brabantse erven te vergroten, dit door maatregelen als het plaatsen van gemengde hagen, fruitbomen, bloemenranden, uilen- en zwaluwkasten, muizenruiters, mussenhotels en modderplaatsen. Aan de hand van een “erfscan” wordt een “erfplan” met inrichtingstekening gemaakt. Ook de Gemeente Deurne heeft besloten om -op bescheiden schaal- aan dit project mee te doen, start hiervan is in november 2019. De uitwerking hiervan gebeurt -waar nodig- in samenwerking met onze vogelwerkgroep.

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.