Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Geboortegolf in Deurne

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

Kuikengolf in Deurne

Voor wie het gemist heeft, er is nu een ware geboortegolf van kievit kuikens in Deurne. Na 28 dagen (de broedtijd van de kievit) wachten, was het uiteindelijk zover. De kuikens dartelen inmiddels over de akkers.
De kuikens vinden hun weg naar de braakstroken, waar dit niet gebeurt worden ze een handje geholpen. Immers de akker moet worden bewerkt voor ons voedsel. De kuikens worden dan gevangen en in een emmer verzameld, waarna ze bij de braakstroken worden neergezet.

Hieronder een impressie waar de dames van fam. Floor in actie zijn onder deskundige leiding van Bert.

 

Wat statistieken:

Totaal zijn er ca. 70 legsels gevonden en gemarkeerd in Deurne.  Hiervan zijn er 67 van de kievit, 1 grutto, 1 watersnip en 1 scholekster.  Dit kan nog meer worden daar de kievit vaak een 2e legsel maken, de scholekster broed in de regel wat later.

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.