Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Lezing over de Koekoek 12 maart 20.00 uur te Ossenbeemd Deurne

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

Lezing Koekoek

De roep van de koekoek is bij iedereen wel bekend. Maar wat weten we eigenlijk verder van deze bijzondere vogel? Tijdens de lezing op dinsdag 12 maart doet vogelkenner Lou Megens een boekje open over de koekoek. De lezing duurt ongeveer 2 x 1 uur.

Gastspreker Lou Megens gaat op deze avond in op onderwerpen als; hoe legt de koekoek haar ei? Waarom verwijdert zij eieren uit het nest van de waardvogel? Hoeveel waardvogels heeft een koekoek? Hoeveel eieren legt een koekoek? Waarom accepteert de waardvogel een koekoeksei? Filmmateriaal van een koekoek die haar eieren legt, een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest werkt en voerende waardvogels zullen het leven van deze mysterieuze vogel bloot leggen. Verder wordt een aantal moeilijke begrippen, zoals dimorfisme, onomatopee, zygodactylie, mimicry, polygamie, facultatief en obligaat parasitisme op een heldere en eenvoudige manier uitgelegd

Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij schreef er ook al een aantal boeken over

12 maart 2019 om 20.00 uur

In de Ossenbeemd Haageind 31 Deurne

Voor leden van de VWG en vrijwilligers van de Ossenbeemd is het gratis.

Voor overige bezoekers € 2,50 inclusief koffie/thee in de pauze

Koekoek

Koekoeks jong in nest van “gastouder”                          

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.