Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Resultaten weidevogel bescherming 2018

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

 Totaal zijn er 94 legsels beschermd, waarvan er 82 daadwerkelijk tot resultaat zijn gekomen. Dat zijn dus 328 kuikens totaal. Dat laatste wil niet zeggen dat alle kuikens daadwerkelijk zijn uitgevlogen, want dat is lastig vast te stellen.

Wederom is de Kievit de meest voorkomende vogel gevolgd door de scholekster en kleine plevier.

Hieronder het aantal legsels per vogel soort die daadwerkelijk zijn uitgekomen.

Trend

Van de afgelopen 10 jaar was 2018 het een na beste jaar qua legsels. Hieronder de trend grafiek van 2009 t/m 2018.

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.