Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Resultaten weidevogels

Resultaten voor het broedseizoen.
In de maanden februari en begin maart monitoren wij de komst van de weidevogels. Deze trekken van de (Noordzee) stranden en zuidelijker gelegen landen Spanje en Frankrijk naar de binnenlanden om te broeden. In de omgeving van Deurne : Walsberg Vlierden en Zeilberg zijn er ca. 170 Kieviten gespot. Daarnaast 8 scholeksters, en ook nog 4 wulpen.

Vanwege de covid epedemie is er beperkt beschermd door de vogelwerkgroep en hebben we geleund op de spiedende ogen van de boeren.
Totaal zijn er 30 Kievit nesten beschermd, hetgeen goed is voor zo’n 110 kuikens, daarnaast een 3 tal nesten van scholeksters.

aadvanderpol

One Response to “Resultaten weidevogels

  • I do trust all the concepts you’ve offered in your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for newbies. Could you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *