Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Onze boerderij met o.a. weidevogels

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

Onze Boerderij

Zie link hieronder, uitzending KRO over boeren met o.a. liefde voor de weidevogels.

Melkveehouder Willem, bekend van de laatste reeks Boer zoekt Vrouw, ziet zichzelf als rentmeester van zijn boerderij. Hij wil zo goed mogelijk zorgen voor zijn dieren en het stuk land dat hij erfde van zijn vader om het hopelijk ook weer door te geven aan een nieuwe generatie. Hij vertelt Yvon Jaspers over zijn liefde voor de grutto en over de lastige spagaat waarin hij zit. Het liefst zou hij nog veel meer doen om de weidevogels en andere dieren in zijn land ruimte te geven. Maar zo lang hij niet boven de kostprijs betaald krijgt, is dat voor hem niet haalbaar. Het vinden van de juiste balans tussen (financieel) goed boeren én natuurbehoud zal tijd kosten. *

De presentatie was in handen van Yvon Jaspers. Deze uitzending van het programma Onze Boerderij werd uitgezonden op zondag 6 september door KRO-NCRV.

Zie https://tvblik.nl/onze-boerderij/6-september-2020 en kijk op uitzending gemist van 6 september “onze boerderij” door Yvonne Jaspers.

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.