Weidevogelbescherming, Kievit, Grutto en Scholekster, Steen- en Kerkuilen beheer, Mezen nestkasten, Gierzwaluw beheer, lezingen over vogels, vogelwerkgroep, VWGdeKulert, VWG de Kulert, Ossenbeemd, Milieu en natuurcentrum

Resultaten vervanging en uitbreiding gierzwaluw nestkasten Houten Hoek en Koolhof

Uit
Vogelwerkgroep de Kulert

Het project vervanging en uitbreiding van de gierzwaluw kasten in Deurne, is in februari 2023 beindigd met plaatsen van 8 kasten bij de ORO op het Rijtven.   

De 110 geplaatste ze kasten door “Vogelwerkgroep de Kulert” zijn verkregen in het kader van de regeling “Stimuleren soorten van het agrarisch landschap”: een samenwerkingsproject  van het Brabants Landschap, Provincie Noord-Brabant en de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast plaatst  Bergopwaarts ook nog 48 kasten tijdens de renovatie van de Houtenhoek. Deze zijn te zien aan de kosekanten van de huizenblokken.

De laatste 8 kasten (van de 110) zijn bij de ORO in het Rijtven geplaatst en daar prijken nu een 4 tal kasten op het hoofdgebouw, 2 bij het zwembad en 2 bij de keuken. Er zijn een 12 tal oude kasten die nog worden gerenoveerd., deze worden tegen het eind van het jaar opgehangen. Via het contactformulier hieronder op deze website kan je die aanvragen.

En nu het resultaat. Van de kasten die begin 2022 geplaatst zijn waren er 30 bewoond waarvan er 22 door de gierzwaluw en de rest door mezen en mussen. ! Voorwaar een goed begin.  In 2026 zullen we de kasten controleren en schoonmaken. 

aadvanderpol

Reacties zijn gesloten.